Ik wil bijdragen aan duurzame energie in de gemeente.

Auteur Platform January 28, 2020
251 keer bekeken 13 comments

Op deze pagina kunt u reageren op verschillende stellingen die ook tijdens onze straatgesprekken worden besproken in het kader van de omgevingsvisie voor de Bommelerwaard. U kunt de stellingen waarderen aan de hand van sterren, waarbij 1 ster helemaal oneens is en 5 sterren helemaal eens. Door op een stelling te klikken kunt u ook reageren op een stelling. We horen graag uw mening.

Waardeer aan de hand van de sterren of u het eens of oneens bent met deze stelling en reageer hier!

Uw reactie wordt hieronder geplaatst.

Images

Rate

4.5 (77Ratings)

Comment

Twitter

13  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Kobizonder February 24, 2020

Er is voor de gemeente eniirm veel subsidie op te halen bij de Europesche Unie voor energie maatregelen. Ik zie dat niet terug in het gemeentelijke beleid waarvan de de burger meegeniet. Daarnaast zijn er in Maasdriel te veel klunzige missers van geld verspilling, ik noem de 6.7 Meuro welke betaald is aan een ontwikkelaar. Van dat geld had heel Maasdriel energie neutraal kunnen zijn.

M February 12, 2020

Ik poog geen energie te misbruiken, rij niet in een SUV en de zonnepanelen liggen al op het dak

Kees van der Koppel February 09, 2020

Als ik naar de reacties Kijk ; is niemand bekend met de schone opwekking van energie met een KPP installatie (drijvend vermogen ) die ons haast gratis van elektriciteit kan voorzien voor de gehele Bommelerwaard ,maar ja dit willen de bedrijven van de zonnecellen niet hebben ,zoals ook de windmolen industrie , en onze bestuurders zien dit Niet zitten want ze kennen het Niet en wat de boer niet kent dat vreten ze Niet ! Meer inlichtingen nodig bel mij maar 0610061166 of mail : kees@vdkoppel.nl . Groet Kees

Dijkbewoner February 09, 2020

Ik zou dolgraag zonnepanelen willen plaatsen maar dit wordt ons onmogelijk gemaakt omdat we ongewild op de lijst zijn geplaatst met gemeentelijke monumenten. Het verzoek om onze woning hier vanaf te halen is geweigerd door de gemeente. Dus het plaatsen van zonnepanelen is hierdoor niet toegestaan.

LT February 02, 2020

Wij hebben al zonnepanelen (zonder subsidie)

betrokken bewoner February 02, 2020

Een heldere visie en vervolgens bewoners helpen bij het maken van keuzes en het inzetten van subsidiemogelijkheden. En zeker wil en ga ik mijn bijdrage leveren aan verduurzaming.

Drielkracht February 01, 2020

Vele mensen willen best medewerken, maar de boodschap moet helder zijn aan de hand van een goed doordacht plan en qua kosten te behappen zijn. De gemeente heeft hierin samen met Rivierenland een duidelijke taak.

g.v.willigen January 31, 2020

Uit veel reacties blijkt dat men bereid is mee te werken aan energiebesparing. Zonnepaneelbezitters( en toekomstige )moeten zich eens verdiepen in mini windturbines, je ziet ze wel op grote zeiljachten. Voor een miniprijsje maximale stroomlevering, die vooral in de donkere winter, hun stroom leveren als de zon niet schijnt; en de noodzakelijke aansluitingskosten op het net al zijn gemaakt. Deze vorm van extra energiewinning is zo simpel dat niemand er wat mee doet. En als fietser weet je dat het altijd waait.
Het lijkt onzinnig, maar dat komt omdat er niemand iets aan verdiend behoudens jezelf en de turbineproducent.

Anoniem January 31, 2020

Zeker bereid mee te werken aan duurzaamheid, maar niet bereid om de lasten voor de lusten van anderen te dragen. Geen windmolens dus in Hoenzadriel. Besteed kennis en kunde aan energie die de rivier kan opwekken. Help inwoners met subsidies met verduurzaming. En vooral: doe iets aan het grondwaterpeil, woningen gaan scheuren en die ellende oplossen kost zoveel geld, dat particulieren niks overhouden om mee te verduurzamen. Belangrijker nog dan bij de omgevingsvisie is het dat bewoners gaan zeggen wat wel en niet haalbaar en wenselijk is bij de RES. Laat het niet weer 'pikken en slikken' zijn!

Ake January 31, 2020

De gemeente moet zo snel mogelijk duidelijkheid geven over hoe ze willen verduurzamen. We beginnen pas aan warmtepompen of meer isolatie als de gemeente aangeeft waar warmtenet komt of andere maatregelen neemt of subsidies verstrekt. Wat ze ook kiest: beslis. Dan kunnen wij verder.

Jan-Willem January 30, 2020

Het is voor de gemeenten erg lastig (lees: onmogelijk) een goede RES op te stellen, zonder een richtinggevende langetermijnvisie van de regering. Zonder goed te weten wat de landelijke/europese/wereldwijde infrastructuur en energiedragers worden, is geen juiste keuze te maken en is kapitaalvernietiging onontkoombaar.
De meeste burgers zijn bereid om mee te werken, mits het betaalbaar is en duidelijk is welke infrastructuur er in de buurt komt waarop aangesloten kan worden.

Verschoor January 30, 2020

We zijn zeker bereid mee te werken als er mogelijkheden zijn voor duurzame oplossingen.

Frank January 29, 2020

Ieder beetje helpt. Huishoudens kunnen een prima bijdrage leveren door duurzamer te gaan leven. Eenvoudig te doen door bijvoorbeeld isolatie en het vervangen van lampen door LED. Laten we ook lokaal gaan consumeren, dit bevorderd ook de lokale economie.

Cookie settings