Ik vind het belangrijk dat de gemeente bewust bezig is met duurzame energie.

Auteur Platform January 28, 2020
266 keer bekeken 14 comments

Op deze pagina kunt u reageren op verschillende stellingen die ook tijdens onze straatgesprekken worden besproken in het kader van de omgevingsvisie voor de Bommelerwaard. U kunt de stellingen waarderen aan de hand van sterren, waarbij 1 ster helemaal oneens is en 5 sterren helemaal eens. Door op een stelling te klikken kunt u ook reageren op een stelling. We horen graag uw mening.

Waardeer aan de hand van de sterren of u het eens of oneens bent met deze stelling en reageer hier!

Uw reactie wordt hieronder geplaatst.

Images

Rate

4.5 (79Ratings)

Comment

Twitter

14  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Gert August 16, 2020

Iedereen is het wel eens met toverwoord duurzaam, maar dan mag iemand allereerst ook naar zichzelf kijken. Dus niet wijzen met een vinger naar industrie, kassen of horizonvervuiling door windmolens. Er gebeurt al heel veel, bijvoorbeeld groene stroom, ledlicht in kassen, warmteterugwinning, opwekking van wind- en zon-energie. We zijn op de goede weg, laten we proberen hiermee door te gaan en te versnellen. Dit kan op een 'eerlijke' manier zonder een 'dader' aan te wijzen...

Sjaan February 12, 2020

Duurzaam is prima maar dan wel zonder horizonvervuiling
De windmolens vanuit Geldermalsen en Deil en Treurenburg zijn al genoeg vervuiling
Gebruik het water om energie op te wekken

M February 12, 2020

Duurzaamheid is een woord wat wel erg vaak gebruikt wordt
Het boeren verstand gebruiken lijkt mij beter

Kees van der Koppel February 09, 2020

Waarom is er geen aandacht voor een geheel schone technologie genaamd KPP (drijvend vermogen ) geheel schoon ,zonder brandstoffen , en de hele Bommelerwaard na genoeg gratis stroom ,onzichtbaar onder de grond ,dus geen vogelmoord zoals bij wind molens en vervuilende beeld bepaling ,klein oppervlak nodig . 250 Megawatt is genoeg voor de Bommelerwaard .
Meer info nodig ? Bel 0610061166 of mail : kees@vdkoppel.nl , groet Kees

K February 05, 2020

Zeker belangrijk! We weten allemaal dat er de komende jaren het nodige staat te veranderen om de klimaatverandering binnen de perken te houden en dat we van het gas af moeten. Belangrijk is om hier in een vroeg stadium het gesprek over aan te gaan. Maar ook duidelijkheid te geven. Wat is nodig? Hoe gaan we dit doen? Hoe gaat mijn wijk van het gas af? Wanneer kan ik hier meer duidelijkheid over verwachten?

anoniem February 02, 2020

deze tijd niet meer weg te denken, lokale producten stimuleren, illegale vuil(afval) stortingen zwaar bestraffen. Races op de Maas met waterscooters/ motorboten en samenhangende geluidsoverlast aan banden leggen/ beperken/ geluidsnorm aanpassen (ook slecht voor milieu en natuur)

betrokken bewoner February 02, 2020

Ja zeker! Maximaal inzetten op duurzaamheid en de bewoners van de Bommelerwaard actief helpen om te verduurzamen. Maak het makkelijker om te verduurzamen voor particulieren, bedrijven en (zorg)instellingen door bv aan te sluiten bij programma's van corporaties ed.

Drielkracht February 01, 2020

Als start zou een duidelijk beleidsstuk vanuit Zaltbommel en Maasdriel voorop moeten staan. Aan windmolens valt dan zeker niet te ontkomen. Langs de A2 is dan de meest geschikte locatie, niet de komgronden daarmee belasten.

g.v.willigen January 31, 2020

Men wil "meedoen"met zonnepanelenvelden en windmolens en zodoende nog meer natuur vernielen terwijl mogelijkheden van geothermie(aardwarmtetoepassing) nog niet is onderzocht. Bovendien kan dan tevens overschotwarmte van tuinders worden benut. Zijn ze nog ergens goed voor. Ook liggen alle daken van woningen nog niet vol met panelen, en zeker niet op bedrijfspanden zoals hallen,sorteerloodsen tuinders etc.etc. Omdat onze waard van oudsher coôperatief handelt liggen hier mogelijkheden.
G.v.Willigen

Patrick January 31, 2020

Duurzame energie betekent ook: duurzaam energie gebruik. Dus geen verwarmde / verlichte kassen voor luxe sierteelt of productie van buiten-seizoen producten. Koude kassen om het groei seizoen op te rekken: prima. Maar ga er geen kostbare energie aan verspillen. De gemeente kan dit reguleren met vergunningen.

JOLA January 30, 2020

Duurzaamheid is belangrijk. We kunnen als B'waard hierin voorbeelden geven.
Beloon goede initiatieven en goed gedrag. Bestraf overtredingen bijv. lozingen door tuinders

Frank January 29, 2020

Duurzame energie is voor de hele Natie belangrijk. De Bommelerwaard is mooi zoals ze is, windmolens maken het niet mooier. Zonnepanelen op bedrijven is een goede optie en mogelijk ook op kassen (kassen zijn sowieso niet duurzaam, er wo4dt veel energie verbruikt om luxe producten te produceren).

Hendrik Honing January 29, 2020

Energiebeleid niet gemeentelijk, maar landelijk vastleggen. 'Parijs' doelstellingen alleen haalbaar met kernenegie, en daartoe moet in principe elke (zinnige) locatie in ons hele land bespreekbaar zijn. Ook de prachtige Bommelerwaard (die in ieder geval ietsje minder prachtig wordt na gemeentelijk en/of agrarisch gretig rondzaaien van windmolens. Of na aanleg van die idyllische parken met zonnepanelen) .

Els January 28, 2020

Zeker waar, maar liever geen windmolens.
Onze rivier heeft een krachtige stroming, daarmee is zeker iets te doen om stroom op te wekken.
Windmolens zijn niet ideaal, het aantal vogels wat erin vliegt (schijnen dood eronder te liggen), geluid, schaduw en zeker niet mooi om te zien.

Cookie settings