Ik raad de Bommelerwaard aan als toeristische trekpleister.

Auteur Platform January 28, 2020
209 keer bekeken 19 comments

Op deze pagina kunt u reageren op verschillende stellingen die ook tijdens onze straatgesprekken worden besproken in het kader van de omgevingsvisie voor de Bommelerwaard. U kunt de stellingen waarderen aan de hand van sterren, waarbij 1 ster helemaal oneens is en 5 sterren helemaal eens. Door op een stelling te klikken kunt u ook reageren op een stelling. We horen graag uw mening.

Waardeer aan de hand van de sterren of u het eens of oneens bent met deze stelling en reageer hier!

Uw reactie wordt hieronder geplaatst.

Images

Rate

3.5 (77Ratings)

Comment

Twitter

19  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Willemien September 03, 2020

De Bommelerwaard heeft veel in huis maar (verblijfsrecreatieve) voorzieningen en routestructuren kunnen toch echt wel versterkt worden. Dat laatste vooral in het oostelijk gedeelte van de Bommelerwaard, want rondom de Capreton is het al heel aantrekkelijk voor extensieve recreatie.  Ook moeten routestructuren gekoppeld worden aan kleinschalige dagrecreatieve punten (de bezienswaardigheden maar ook aan de receatieve nevenactiviteiten bij agrarische bedrijven). Tot slot, persoonlijk zou ik graag een ruiterroute zien binnen Maasdriel (Zaltbommel heeft er al 1).

pw March 02, 2020

Zaltbommel vind ik zeker aantrekkelijk om te wonen en ik hoor van veel gasten van me dat ze het een prachtig stadje vinden.
Ik heb absoluut geen behoefte aan een mega uitgaanscentrum bij het station waarvoor er plannen schijnen te liggen. Ik zou meer inzetten op het culturele aspect van ons mooie historische stadje, om die historische waarde te benadrukken. We hebben zoveel om trots op te zijn, doe daar meer mee.
We hebben bijvoorbeeld een prachtige Gasthuiskapel waar mooie concerten gegeven worden en waar jaarlijks een muziek festival georganiseerd wordt waar mensen uit heel Nederland naartoe komen.
We hebben een heel bijzonder Carillon dat meer landelijke bekendheid zou mogen krijgen.
Ik vind het heel erg belangrijk dat ons cultureel centrum blijft bestaan waar we voorstellingen en films kunnen organiseren en kunnen zien. De combinatie met een maaltijd/hapje bij de brasserie zou met wat fantasie veel meer uitgebuit kunnen worden (zoals bv bij de Verkade fabriek in Den Bosch).
Nu de Wallen zo prachtig opgeknapt worden zou het fijn zijn als er ook vaker concerten of andere optredens in de Muziektent georganiseerd zouden kunnen worden.
Onze schitterende Sint Maartenskerk , die daar zo trots en opvallend boven de stad uitrijst als je over de brug rijdt, trekt jaarlijks veel bezoekers. Die ruimte kan ook nog meer gebruikt worden, zowel voor concerten als voor andere activiteiten, mits passend in die historische omgeving. Gelukkig begint dat de laatste jaren te komen maar het moet wel voortgezet worden nu de uitbater van De Poorterij failliet is.
Nogmaals, we hebben zoveel bijzondere zaken in Zaltbommel die veel andere plaatsen niet hebben en die zou ik dus meer uitbuiten. Gemeente, kijk wat je in huis hebt en faciliteer en stimuleer meer !!

Kobizonder February 24, 2020

Het maken van camperplaatsen zal het toerisme bevorderen en de horeca ondernemingen doen opbloeien. Kleinschalige campings moeten gestimuleerd worden.

M February 12, 2020

Van alles wat, maar vooral kleinschalig vanuit particulier initiatief

de Spijken February 07, 2020

Om de Bommelerwaard voor de toeristische fietser bereikbaar te houden zouden er meer vrijliggende fietspaden mogen komen.
De meeste toeristen zijn geen dijken gewend. Het fietsen in de Bommelerwaard en dan voornamelijk de dijken vinden ze prachtig, maar met al die (vracht)auto's wordt het voor hen een gevaarlijke onderneming.

CM February 03, 2020

Wel heel belangrijk, zeker ook voor de inwoners is dat er een cultureel centrum in Zaltbommel blijft. Een centrum waar theater en films worden vertoond en andere culturele activiteiten kunnen plaatsvinden. .

Christa February 03, 2020

Er zijn zeker mooie dingen te zien en doen, maar wij trekken toch meer naar Den Bosch als we bijvoorbeeld bezoekers hebben. Heusden en Woudrichem zijn mooie trekpleisters in de buurt. Ook slot Loevesteijn is mooi. Klompenpaden zijn ook leuke daguitjes.

expectant February 02, 2020

toeristische trekpleister maar niet te grootschalig.
We hebben al zo vele mooie, bestaande plekjes in de Bommelerwaard.
Die moeten we koesteren en daar mogen de medemensen ook van genieten
Maar daar hoeft geen nieuwe trekpleister bij, zoals de plannen van de gemeente zijn mbt een gigantisch project bij het station. Gemeente, concentreer je op de bestaande zaken. Daar komen liefhebbers op af die wat voor onze gemeente kunnen betekenen en waarmee het tóch gezellig en beheersbaar blijft

anoniem February 02, 2020

Veel te ontdekken, per fiets, boot of cultureel, mooi kasteel in Ammerzoden en Zaltbommel gezellige stad, fijn wandelen langs Maal en Waal

Anoniem February 02, 2020

Om de Bommelerwaard aantrekkelijker te maken zouden er meer horeca-stops moeten komen voor fietsers en wandelaars.

Drielkracht February 01, 2020

De Bommelerwaard kent diverse mooie natuurgebieden. De onderlinge koppeling zou verder versterkt kunnen worden. Zo zou de Hurnse Kil nog beter en zichtbaarder gekoppeld kunnen worden aan de natuurgebieden van Alem, Heerewaarden en Kerkdriel. De versterking kan via het maken van nog betere verbindingen met een groen en landelijk karakter. De Bommelerwaard wordt er nog mooier door en de fietsers en wandelaars zullen het bijzonder waarderen.

Anoniem January 31, 2020

Besteed eerst maar eens aandacht aan de eigen inwoners. Het handjevol toeristen wat je kan trekken hoeft niet betaald te worden uit onze gemeentelijke begroting. Zonde van het geld.

Patrick January 31, 2020

Er is genoeg moois, maar ik weet niet of dat voldoende bekend is. Misschien wat meer wandel / fiets routes (knooppunt?) door al de kleine kernen? Maar dan wel graag routes voor iedereen en niet alleen voor niet-honden-bezitters (klompen paden...).

Verschoor January 30, 2020

Ik gun een ieder zijn uitje, maar om dit gebied als toeristische trekpleister aan te bevelen? Nee, niet voor iedere vorm van toerisme. Fietsen en wandelen en wellicht wat camper plaatsen extra, dat is geen probleem, maar geen attracties of een andere soort van 'onrustig toerisme'.

Anoniem January 30, 2020

***

Maartje January 30, 2020

Zeker. Als er ingezet wordt op kleinschalige (toeristische) initiatieven dan zou het nog mooier worden. Dus geen mega amusement hal, maar kleine (alternatieve) horecapunten bijvoorbeeld.

JOLA January 30, 2020

Mooie Kastelen, Routes, Locaties,
Weidse vergezichten
Binnenstad en grachten Zaltbommel

Frank January 29, 2020

Ik ben het volledig eens met Els, zie reactie hierboven.

Els January 28, 2020

Zeker zouden we het toerisme moeten aanprijzen, goed voor de lokale economie, in iedere vorm. wel moet het op de juiste wijze. Geen massa toerisme.
Zaltbommel heeft een prachtige haven waar veel mee gedaan kan worden, de oude scheepswerf, bij iedere Bommelaar bekend omdat er altijd wel een familielid werkzaam was kan een prachtige locatie worden. Denk aan de oude CHV Voederfabrieken in Veghel die zo mooi zijn opgeknapt, nu (ik geloof) Noordkade heet en heel veel leuke evenementen vinden daar plaats. er is tevens een grote Jumbo supermarkt in gevestigd.
Neem dit als voorbeeld, wij hebben notabene de rivier. Prachtige aanlegsteiger voor riviercruiseboten, kleine jachtjes en voor de Henry Dunant.
Daarnaast maak een betere plek voor de campers, voorzie deze van toiletten en elektriciteit. Mooie groenvoorziening met wat bomen en je kunt er dan ook nog een kleine vergoeding voor vragen. Is echt een win-win situatie.
We hebben een prachtig gebied, veel dijken om te fietsen, mooie dorpen en Zaltbommel met al zijn historie.

Cookie settings