Ik wil graag in de Bommelerwaard blijven wonen.

Auteur Platform January 28, 2020
455 keer bekeken 28 comments

Op deze pagina kunt u reageren op verschillende stellingen die ook tijdens onze straatgesprekken worden besproken in het kader van de omgevingsvisie voor de Bommelerwaard. U kunt de stellingen waarderen aan de hand van sterren, waarbij 1 ster helemaal oneens is en 5 sterren helemaal eens. Door op een stelling te klikken kunt u ook reageren op een stelling. We horen graag uw mening.

Waardeer aan de hand van de sterren of u het eens of oneens bent met deze stelling en reageer hier!

Uw reactie wordt hieronder geplaatst.

Images

Rate

4.5 (97Ratings)

Comment

Twitter

28  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
OpenbaarVervoer February 19, 2020

Vanuit de kleine kernen Well, Ammerzoden, Hedel is het OV naar de stad echt bagger. 1x Per uur een bus, in de vakanties vaak geen bussen. Mensen zonder auto hebben echt een probleem hier.

M February 12, 2020

Het is de laatste jaren voller drukker en luidruchtiger geworden
Meer verkeer, opstoppingen bij eierrotonde, zijn dagelijkse verschijningen
Wat doet dat met de luchtkwaliteit. Wordt die wel eens gemeten
Zwerfafval, dumpen etc.

Elise February 09, 2020

Ik vind het van heel groot belang dat de Poorterij met theater en filmvertoningen in stand blijft. En dat Cinemaarten behouden blijft. Een stad of dorp kan niet zonder cultuur voor zijn inwoners.

Kees van der Koppel February 09, 2020

Mijn gedachtegoed is zo dat het drukke verkeer ontlast kan worden om van de tolbrug Tiel doorgetrokken wordt naar Brabant met een brug over de maas ,want 60 % van het verkeer is gericht naar Brabant en tevens kunnen er de ponten van de maas ook weg !!

Remko February 04, 2020

Wij wonen met zeer veel plezier in het centrum van Zaltbommel. Mooi pittoresk oud stadje. Fijn dat het Verieupark/stadswallen wat is opgeknapt. Diverse Horeca. Wij bezoeken de Poorterij regelmatig, o.a. voor de filmclub Cinemaarten. Een theater/multifunctioneel centrum zoals de Poorterij is een grote meerwaarde voor een provinciestadje! Poorterij is wat verouderd, maar beter dan niets! Ook overige activiteiten Kunst & Cultuur zijn een echte plus! Er wordt in Zaltbommel ook redelijk wat aan kunst ondernomen (Kunst & Kiezel en Klei, Kunstroute BKR, Cultuurfestival Bommelerwaard, Kunstrondje, Markt 2, etc). Andere aanrader is de stadswandeling met als thema de 'gootspoken'. Diverse horeca gelegenheden, voor ieder wat wils! Winkelcentrum en de markt hebben het wat zwaar, net als in de rest van Nederland. Diverse festivalletjes en activiteiten. Scholen in de buurt, sporthal en diverse (sport-)verenigingen. Het kan natuurlijk altijd beter, maar Zaltbommel, wij houden er van! En we gaan voorlopig nog niet weg!

anoniem February 03, 2020

Het plezier van het hier wonen komt ook door de vele culturele activiteiten in Zaltbommel en omgeving. Van groot belang vinden wij ook dat de Poorterij met theater en filmvertoningen in stand blijft.

Christa February 03, 2020

Ik woon in één van de kleine kernen. Als de voorzieningen op peil blijven t.z.t., dan blijven we er wel wonen. Ik denk echter dat we dan toch een grotere woonplaats gaan kiezen, juist vanwege de bereikbaarheid van winkels en vertier.

Wil February 03, 2020

Ik vind het cultuuraanbod m.n. in de Poorterij de afgelopen jaren wel behoorlijk verschraald. In de tijden van Jeanne Kers was dit uitgebreid en levendig. Helaas moeten we daarvoor nu in de auto stappen naar omliggende (grotere) plaatsen. Ook de zaal van de Poorterij zou wel eens een make-over kunnen gebruiken! de ontvangstruimte is inmiddels wel fijn opgeknapt! Ook activiteiten als die van filmgroep Cinemaarten worden door ons zeer gewaardeerd!

Aalders February 02, 2020

Kunnen de helicopteroefeningen in andere delen van het land gehouden worden? We hebben er langzamerhand genoeg van, en de geluidsnormen worden hier al overschreden door alleen al het verkeer.

expectant February 02, 2020

Ik ben al wat ouder en woon in Zaltbommel. Wil daar graag blijven en genieten van het park en de verdere omgeving langs de Waal. Zorgen echter om de bezetting in het centrum van de middenstand. Leegstand is niet altijd aantrekkelijk.
En het moet ook weer niet te groot worden met al die plannen voor 1 miljoen mensen die niets van doen hebben met ons mooi centrumstadje. Laat de Gemeente zich richten op ons en niet op die dagjesmensen. Je kan ze gewoon niet kwijt en ons stadje zal er echt niet van profiteren.

anoniem February 02, 2020

Wij zouden graag hier blijven wonen, echter door vele (en hardrijdende) verkeer Haarstraat/Ammerzodenseweg en stankoverlast (luchting hallen) van bedrijven, is luchtkwaliteit niet goed en zijn er intussen astmatische klachten. Hoop dat hier iets aan gedaan wordt zodat ik gezond hier oud kan worden.

Anoniem February 02, 2020

De Bommelerwaard kan een mooi gebied zijn, alleen de gemeente zaltbommel verkwanselt het de laatste jaren volledig. Alle ruimte tussen Zaltbommel en Brakel komt vol met kassen; niet erg aantrekkelijk voor de inwoners om tussen het glas te wonen. Daarbij komt het huisvestingsprobleem van de Polen die er werken er nog bij. Waarom steekt de gemeente hier geen stokje voor?

Anoniem February 01, 2020

Geboren en getogen in het mooie stadje Zaltbommel. Hoop wel dat de leefbaarheid blijft zoals het nu is, met name rond het winkelbestand. Veel leegstand in het centrum, is wel een zorgpunt. Veiligheid ook van groot belang, met voldoende inzet van politie. Niet alleen voor inbraak, maar vooral ook van belang bij bemiddeling en zichtbaarheid op straat.

Drielkracht February 01, 2020

Vooraf moet ook helder zijn of we in Maasdrielse met de tuinbouwgebieden in de aanvankelijk gedachte omvang wel verder moeten. De realisatie is de afgelopen jaren wel heel erg mager geweest. Wellicht een gedeelte van die gebieden inwisselen voor woningbouw, sportvoorzieningen of kleinschalige bedrijvigheid? In een nieuwe omgevingsvisie kan hieraan niet worden voorbijgegaan.

Drielkracht February 01, 2020

De Bommelerwaard heeft in het Maasdrielse een groot verkeersprobleem. In de Omgevingsvisie zou goede ontsluiting in de toekomst van de zuidelijke Bommelerwaardse dorpskernen en bedrijventerrein De Geerden vertrekpunt moeten vormen. Deze ontsluiting kan bereikt worden door een duidelijke keuze te maken voor een midden-Bommelerwaardse route van Sluis Sint-Andries rechtstreeks naar Ammerzoden en de dorpskernen Kerkdriel, Velddriel, Hedel en Ammerzoden daaraan te koppelen.

Jeffrey m February 01, 2020

Ja ik wil hier graag blijven wonen. Ik merk wel dat veiligheid hier een grote rol speelt. Het gevoel van veiligheid is de laatste jaren behoorlijk afgenomen. Ik hoop dat hier in de toekomst meer aandacht aan word besteed.

Anoniem January 31, 2020

Mits de ondersteuning en zorg (WMO) bij het ouder worden, ook in het buitengebied, verbeterd, willen wij graag hier blijven wonen. Door slechte voorzieningen vanuit de WMO in Maasdriel, denken wij aan verhuizen naar Brabant.

Patrick January 31, 2020

Dit is wat dubbel. Want wil iedereen, en de kinderen, hier blijven wonen, zijn er woningen nodig. En juist dat doet vaak afbreuk aan de kleine dorpen. Probeer daar niet groter te groeien en zorg voor woningen in landelijke stijl, omgeven door heel veel (openbaar / hoog en laag) groen.

Ake January 31, 2020

Rustige groene omgeving met stad om de hoek

Verschoor January 30, 2020

Wij zouden hier ook bij het ouder worden wel willen blijven wonen, maar daar hebben we wel onze zorgen over. Ons kleine dorp Poederoijen heeft veel te weinig mogelijkheden voor (de eigen) ouderen en (alleenstaande) jongeren (zoals kleinere woningen/appartementen) in de kern.

Maartje January 30, 2020

Ik wil heel graag in de Bommelerwaard blijven wonen. Ik maak me alleen wel zorgen over een aantal ontwikkelingen die het woongenot doen afnemen, zoals:
- toename van dozen en het bijbehorende verkeer
- verkeersoverlast (herrie, uitlaatgassen, hardrijden) op de provinciale wegen
- onzorgvuldig beheer van bermen en sloten, waardoor de biodiversiteit afneemt
- verdwijnen van groen en natuur

Jan January 30, 2020

Een mooie gemeente, zeker waard om te wonen. Helaas wordt de kernfunctie van Zaltbommel vernield door steeds meer toenemende parkeergelden die niet in verhouding staan tot het afnemende winkelaanbod. Als dat verdwijnt zal het "hart" van de gemeente steeds meer doodgaan. Gemeente, kom bij zinnen en zorg dat het winkelhart weer goedkoop toegankelijk komt om de teloorgang te stoppen.

Parkeren is niet de enige factor natuurlijk - maar wat wilt u met het winkelhart? Euro's verdienen of levendigheid?

Daniëlle January 30, 2020

Het zal nog prettiger er zijn als de zone 30 (km/uur) ook over de Ammerstraat en Wellsedam in Ammerzoden zal gelden (dat is ook minder milieu vervuiling, toch?)

Anoniem January 30, 2020

Ik woon hier erg prettig en rustig in Gameren.
Wij komen uit Geldermalsen, en wonen hier sinds juni vorig jaar.
De rust van dit dorp en willen wij meer drukte en horeca dan zijn we binnen no time in Zaltbommel.
Daarnaast is de afdeling van het WMO zeer begripvol en menselijk in de omgang.

Anoniem January 30, 2020

Fijne omgeving om te wonen in het midden van het land

Frank January 29, 2020

De Bommelerwaard is een prima mix tussen kernen en groen, vooral dit laatste moet zo blijven.

Els January 28, 2020

Geboren en getogen in dit prachtige stadje aan de Waal.
Natuurlijk blijven we hier wonen, net als mijn ouders en grootouders!
Hoop daarom dat er nu eindelijk eens wordt ingezien door de gemeente dat we niet alle grond moeten verkwanselen aan grote bedrijven, die vanwege de A2 hier graag hun blokkendozen neerzetten. Mocht dat wel zo zijn dan zou als compensatie er een afspraak gemaakt kunnen worden, dat dit bedrijf een extra lap grond koopt, afhankelijk van de grootte van het bedrijf en deze om te toveren als plantsoen/recreatiegebied voor de lokale bevolking van Zaltbommel en ook voor hun eigen personeelsleden.
Stukken groen die verdwijnen laten compenseren, zeker in deze tijd!

Anoniem January 28, 2020

100% zeker maar graag wat minder overlast van polen en overlastgevende buitenlanders.
Werkende en nette buitenlanders geen enkel probleem

Cookie settings