Mijn omgeving stimuleert mij om buiten sportieve activiteiten te ondernemen.

Auteur Platform January 28, 2020
521 keer bekeken 22 comments

Op deze pagina kunt u reageren op verschillende stellingen die ook tijdens onze straatgesprekken worden besproken in het kader van de omgevingsvisie voor de Bommelerwaard. U kunt de stellingen waarderen aan de hand van sterren, waarbij 1 ster helemaal oneens is en 5 sterren helemaal eens. Door op een stelling te klikken kunt u ook reageren op een stelling. We horen graag uw mening.

(zoals hardlopen, wandelen, fietsen, zwemmen). Waardeer aan de hand van de sterren of u het eens of oneens bent met deze stelling en reageer hier!

Uw reactie wordt hieronder geplaatst.

Images

Rate

4 (97Ratings)

Comment

Twitter

22  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
dries March 04, 2020

erg belangrijk onze prachtige leefomgeving laat de natuur veel zelf bepalen dat is goedkoop en op zijn mooist, ,erger je niet te veel aan wat andere vinden geef de mensen ruimte om hun boterham te verdienen dat houd ook onze omgeving dynamisch.

Buitensporten February 19, 2020

In Hedel staan sinds april 2019 sporttoestellen in de buitenlucht die vrij toegankelijk zijn. Het zou fijn zijn als deze in meerdere dorpen zoals Ammerzoden en Well geplaatst worden. Hardlopen over de dijk is niet erg uitnodigend omdat er veel verkeer over de dijk gaat (Ammerzoden - Well).

Dijken veel te druk om veilig te kunnen wandelen o February 09, 2020

Ik woon in Zuilichem en de Waaldijk zou een prachtige route zijn om te wandelen of hard te lopen. Dit is echter levensgevaarlijk en zeer onaantrekkelijk door de grote hoeveelheid auto's die langs scheuren, wielrenners die in grote groepen schreeuwend met een noodgang over de dijk fietsen en de grote groepen motorrijders die het verzoek om niet in grote groepen te rijden volledig negeren.

Chiel February 06, 2020

Heerlijke fietsomgeving via de dijken.

Anoniem February 04, 2020

Ik vind het ook belangrijk dat er in Zaltbommel voldoende winkels blijven en voorzieningen zoals theater film verenigingen e.d. dit vergroot de leefbaarheid voor de hele regio.

Remko February 04, 2020

Mooie omgeving langs de waal. Rossum, Hurwenen, Zaltbommel, Gameren, etc. Goed wandelen, fietsen, hardlopen. Wij maken geregeld gebruik van de struinroute. Wandelen/zwemmen in de Kil van Hurwenen. Geluid van de snelweg A2/spoorweg is wel lichte bron van ergernis. Afhankelijk van de windrichting in ruim de helft van het centrum van Zaltbommel te horen. En zwerfafval inderdaad, dat mag altijd minder!

Christa February 03, 2020

Destijds hierheen verhuisd vanuit Amersfoort in de winterperiode. Toen vond ik het heel grijs en somber. Ik heb de omgeving echt leren waarderen al wandelend en fietsend. Nu vind ik de weidsheid en ruimte echt heerlijk om te wandelen en fietsen.

Elizabet February 03, 2020

1 van mijn hoofdredenen om hier te willen blijven wonen. Verbeterpunten:
- Wellicht kan de Afgedamde Maas wat toegankelijker gemaakt worden voor recreatie bij Poederoijen en Aalst.
- Hoe meer bomen hoe beter (stimulatie bomen en hagen in weilanden)
- Zoveel mogelijk insectvriendelijke inheemse begroeiing in de bermen en daarop aangepast maaibeleid

LT February 02, 2020

Mooi buitengebied, prachtig fietsen ! Jammer van zwerfafval dat ligt echt overal in de natuur. Minder maaien in de bermen om bijen en vlinders weer terug te laten komen. Meer bomen/struiken planten. Meer toezicht op verlichte / slecht afgeschermde kassen in de nacht die hierdoor veel lichtvervuiling veroorzaken(slecht voor natuur en mens) . Agrarische bedrijven met afzuiginstallaties in hallen, die hierdoor veel herrie maken zowel dag als in de nacht , geluidsbeperking opleggen of nieuwere geluidsarme installaties laten installeren.

betrokken bewoner February 02, 2020

We wonen in een mooi gebied. Om hier nog meer van te kunnen genieten (mens en dier) stel ik voor om langs de rivieren, dijken en graslanden) beter bermbeheer toe te passen zodat er meer inheemse bloemen en kruiden kunnen groeien. Meer natuur langs de rivieren ipv akkerbouw (met pesticiden) tot aan de rand van de rivier. Ook in de komgronden meer bermen met inheemse bloemen, bomen en struweel. En rekening houden met elkaar: opruimen afval en hondenpoep.

Anoniem February 01, 2020

het mooie rivieren landschap nodigt uit om buiten te zijn. Elk jaargetijde heeft zijn charme. De goede fietspaden (fietsdijken) nodigen uit om te fietsen, maar ook wandelen

Drielkracht February 01, 2020

De aantrekkingskracht van de mooie komgronden zou nog verder versterkt kunnen door meer fiets- en wandelroutes in die gebieden zichtbaar te maken, langs die routes meer bomen te planten en her en der bossages te maken voor rusthaltes. Dus ook meer aandacht in de omgevingsvisie voor de recreatieve functie van de komgronden.

Jeffrey m February 01, 2020

Wat mij betreft mag er op de kazemat een buiten fitness komen. Er is heel veel ruimte en het zou meer mensen bewegen om iets te gaan doen denk ik.

Troeltje January 31, 2020

Zeker! De omgeving, bv in het gebied rond rivieren/uiterwaarden is prachtig om te wandelen, fietsen, bootcampen, etc.
Ook zijn er veel mogelijkheden voor binnensporten met diverse sportscholen.
Het enige wat nog ontbreekt is een mooi zwembad met buitenbad.

Anoniem January 31, 2020

Hond uitlaten in losloopgebieden

Patrick January 31, 2020

Er zijn een aantal mooie gebieden, maar er is heel veel lelijk kaal weiland. Het zou een stuk mooier worden (en beter voor de dieren) als we daar weet ouderwets hagen en struweel lang zouden hebben.

Ake January 31, 2020

De schoonheid zit vooral langs de rivier. In de rest van het gebied is minder aandacht voor de kwaliteit van de omgeving. Meer groene kwaliteit/bomen in het binnengebied rondom huizen, boerderijen, zou de gemeente nog aantrekkelijker maken

Verschoor January 30, 2020

Een mooi en schoon wandel en fiets gebied waarbij je talloze vergezichten en details ontdekt. Ik mis voldoende verlichting op de (school) fiets routes.

Maartje January 30, 2020

De Bommelerwaard is een prachtig gebied om lekker eropuit te gaan. Er zouden nog wel extra vrijliggende fietspaden bij mogen komen. Fietsen langs de provinciale weg is levensgevaarlijk.

meneertje peertje January 29, 2020

eerst andere mentaliteit kweken ipv weed xtc en oosteuropese bolwerken
die mensen hebben heel andere kijk op dingen want communisme en slaafsheid gewend en dientengevolg niet erg opruimerig(behalve dan wat ongewenste personen betreft)

Heleen January 29, 2020

Zeker mee eens. Zaltbommel en omgeving zijn mooi om te wandelen.
Minpunt : Mooie wandelplekken moet ik delen met hondenpoep!
Geen opruimplicht is waanzin!

Evert Wolters January 28, 2020

Bommelerwaard is mooie omgeving, zeker de ‘buitenrand’ / de dijken. Maar ik mis wandel en fietspaden in het middendeel. Volgens mij mooi om te kijken hoe je meer routes kunt realiseren waardoor je als fietser en wandelaar niet aan huidige wegennet gebonden bent.

Cookie settings